Neemt loot, zo veel gy wilt, schrapt het op by de zyde de bovenste huyt af, en snyt daar van stukjes die drie vingers breet en een span lang zyn of langer, maakt in elk boven aan een gaatje, en doet een toutje daar door, neemt dan een pot die drie span lang is, en hangt het loot ront om daar in, en doe twee kan goede azyn in de pot, alsmede een hant vol zout, en roert het op 't vuur onder een tot het kokent heet wert, en dek dan de pot toe dat geen waassem daat uyt vliegt, en zet dezelve op een warme plaats en laat het zo tien dagen staan, hier na neemt het deksel af, en het loot daaruyt, dan zult gy aan elk stuk een vinger dik witte verwe hebben op elke zy, neemt dat met een mes daaraf in een zuyver vat, en hangt hier na het loot in de pot, als van te voren, dek het wel toe, en zet de pot weder op een warme plaats, en let wel over tien dagen, zo neemt dan weer de witte verwe af, en hangt de plaatjes weer in de pot, tot gy verwe genoeg hebt, die gy by een vergadert, doet die te zaamen in een steene vysel, en giet een wynig water daarop, en stampt de verwe wel een half uur, ( het is beter met water op een mole, als de potte bakkers tot haar verglaas gebruiken ) tot het wert als pap, doet dan de verwe met een lepel in een of twee potten, en zet het in de zon, en laat het hart worden, dan is het gemaakt.,Let hier op, zo lang het Loot duurt, kont gy het in de pot hangen, en als de azyn vermindert, doet dan nog meer azijn daarin.